Sinaasappelschuim
Wat heb je nodig:
4 eiwitten
30 gram greensweet sweet
5 druppels greensweet vloeibaar vanille
Geraspte schil van 1 onbespoten sinaasappel
Spuitzak of diepvrieszakje waar je het hoekje uit kunt knippen
Bakpapier
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 120°C.
Klop ondertussen de eiwitten in een vetvrije beslagkom stijf. De eiwitten zijn stijf wanneer je “pieken” kunt maken van je eiwitmengsel
Voeg langzaam de Greensweet Sweet toe en klop het geheel goed door, zodat je een stevig en glanzend schuim krijgt.
Spatel de geraspte sinaasappelschil en de vloeibare stevia erdoor heen.
Schep het eiwitschuim in de spuitzak en spuit op een met het bakpapier beklede bakplaat rozetten, helemaal precies hoeft dit niet. Zorg wel dat de rozetten niet te dicht bij elkaar liggen (no.3). Bak de schuimpjes in de oven voor ongeveer 45 minuten. Laat de schuimpjes hierna afkoelen. Ze zijn goed, als ze makkelijk van het bakpapier loslaten.