Wortel sinaasappel muffins
Wat heb je nodig:
- 100 gram bruin rijstmeel
- 50 gram havermeel
- 50 gram amandelmeel
- 250 gram geraspte wortel
- 1 eetlepel gebroken lijnzaad + 3 eetlepels water
- Rasp van 1 sinaasappel
- Sap van 2 sinaasappels
- 75 ml plantaardige melk
- 1 banaan
- 1 eetlepel koekkruiden (of 1,5 als je van lekker kruidig houdt)
- 1 theelepel backing soda
- 1 eetlepel appelazijn (of citroensap)
- 3 eetlepels Green Sweet Syrup Gold
- 1 theelepel Green Sweet Sweet Vanille
- Snufje zout
- 10 gram amandelschaafsel+ nog een handje als topping van de muffins
Zo maak je ze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een muffin vorm in (dit is niet nodig als je een siliconen muffin vorm gebruikt.
Rasp 250 gram wortel en zet dit even apart.
Meng in een bakje 1 eetlepel gebroken lijnzaad met 3 eetlepels water en roer dit door. Laat het even staan zodat het een papje wordt.
Pak een grotere kom en doe hier alle droge ingrediënten in: rijstmeel, havermeel, amandelmeel, zout, koekkruiden, backing soda en de Green Sweet Sweet Vanille.
Rasp 1 sinaasappel boven deze kom uit.
Pers 2 sinaasappels uit en voeg het sap toe aan de kom met droge ingrediënten. Prak een banaan fijn en voeg deze toe. Roer vervolgens een eetlepel appelazijn of citroensap, het lijnzaad papje en 3 eetlepels greensweet Syrup Gold door het mengsel heen. Voeg de geraspte wortel en 10 gram amandelschaafsel toe en schep het mengsel goed door. Eventueel kun je nog wat extra plantaardige melk toevoegen als je denkt dat het mengsel te droog blijft
Schep het beslag nu in de muffin vorm en strooi over elke muffin wat amandelschaafsel.
Bak de muffins nu voor 20-25 minuten in het midden van de oven.