• Lorem ipsum

77061782_2425016604429209_7101940633975128064_n.jpg

Wat heb je nodig:

  1. 100 gram zachte dadels, ontpit
  2. 1 blik kikkererwten van 400 gram, uitgelekt 240 gram
  3. 50 gram havermout
  4. 60 gram maïsmeel of boekweitmeel
  5. 1 grote rijpe banaan
  6. 3 eieren
  7. 1 tl vanille extract
  8. 4-5 tl koek & speculaaskruiden
  9. 2 EL Greensweet Syrup gold 
  10. 2 tl bakpoeder
  11. snufje zeezout
  12. +/- 65 gram spelt pepernoten

Zo maak je de pepernoten cake:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de kikkererwten in een zeef en spoel ze af onder de kraan. Laat ze goed uitlekken.

Doe de dadels, kikkererwten, banaan, havermout, maïsmeel en de eieren in de keukenmachine en laat hem draaien tot je een beslag hebt. Voeg nu de kruiden, siroop, vanille extract, het zout en het bakpoeder toe en laat nog even draaien tot alles goed gemengd is.

Vet het cakeblik in of vouw er een stuk bakpapier in zoals ik deed. Giet het beslag in het blik. Druk een handje pepernoten in het beslag en verdeel de rest over de bovenkant.

Zet de cake in de oven voor 45-50 minuten. Controleer met een satéprikker of de cake goed is. als de prikker er schoon uit komt is hij klaar. Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem aansnijd. De pepernoten zullen wat zacht zijn geworden door het vocht van het beslag, dit hoort zo. 

Wil je deze cake nog gezonder maken?

Maak dan de pepernoten ook zelf met dit recept: pepernoten

 

Bron/foto: Manon van Healthyfoodie Manon