Koolhydraatarm en glutenvrij ontbijt taartje met pruimen
Wat heb je nodig?
- Springvorm advies: 10 a 12 cm
- Mengkom
- Spatel
Ingrediënten:
- 50 g amandelmeel of lupinemeel
- 1 ei of eivervanger*
- 100 g (lactosevrije) kwark, soja yoghurt, kokos yoghurt
- 1 tl Speculaaskruiden– ik gebruikte Green Gypsy Spices
- 1/4 tl bakpoeder
- 1 el Green Sweet Syrup Gold
- 3 pruimen
Zo maak je dit heerlijke ontbijt taartje:
- Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht. Vet het springvormpje in met wat kokosolie.
- Roer het meel, yoghurt, ei(vervanger), yoghurt, bakpoeder, speculaaskruiden en Green Sweet syrup gold door elkaar totdat er een egaal beslag ontstaat.
- Doe het beslag in het springvormpje. Snijd de pruimen in plakjes. Duw enkele plakjes in het beslag en decoreer met de overige plakjes pruimen het taartje.
- Bak het taartje in 25 tot 30 minuten gaar in de oven. Haal hem niet direct uit de oven wanneer hij gaar is, laat de deur nog zo’n 5 minuten op een kier staan. Zo voorkom je dat het taartje inzakt.
- Wat zal jouw huis heerlijk ruiken! Dit wil je toch! Geniet ervan!