Gepofte boekweit met kokos flakes en pecan noten
Wat heb je nodig:
30 gram gepofte boekweit,
40 gram kokos flakes,
50 gram pecannoten (gebroken),
2 el kokosolie (gesmolten) en
2 el Greensweet syrup gold.
Zo maak je het:
Stap 1 Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Stap 2 Voeg alle droge ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar.
Stap 3 Voeg nu de natte ingrediënten toe en schep voorzichtig om.
Stap 4 Schep het mengsel over op de bakplaat en zet voor ongeveer 15 minuten in de oven.
Stap 5 Haal de bakplaat uit de oven en laat goed afkoelen. Wanneer het koud is, heb je echt een knapperige gepofte boekweit mengsel.
Stap 6 Doe het mengsel in een grote glazen pot die je goed kunt afsluiten.
Lekker als tussendoortje, maar ook over je (kokos)yoghurt, smoothie bowl of strooi het over jouw bananenijs.
Je kan eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld specerijen toe of na het bakken gedroogde stukjes fruit. Andere noten of pitten en zaden zijn ook erg lekker. Wat dacht je van stukjes pure chocolade, mmmmmm
Bron/foto: Manon van Vegan Flavours