Papaja jam
Wat heb je nodig:
- 500 gram papaja (1 stuks)
- 15 gram Sweet Jelly van Green Sweet
- eventueel nog wat extra agar-agar.
Zo maak je deze heerlijke suikervrije jam:
Snijd de papaja doormidden en verwijder de zaadjes. Verwijder de schil en snijd de papaja in stukjes. Doe de stukjes papaja samen met Sweet Jelly van Green Sweet en met wat water in een pan. Breng aan de kook. Laat de pan nu 45 minuten op het vuur staan en roer regelmatig door het fruit.
Stamp of pureer het fruit fijn en proef of het zo op smaak is. Maak het eventueel zoeter met bv.Green Sweet Syrup of Green Sweet vloeibare stevia. Is jouw jam nog te dun? Voeg dan wat extra agar-agar toe of meer Sweet Jelly.
Schenk de jam over in een glazen pot. Bewaar de jam afgesloten in de koelkast.
Lekker op een cracker, kokosyoghurt of maak er heerlijke koninklijke koekjes mee.
Bron/foto: Manon de Wit