Notenkoekjes
Wat heb je nodig:
- 200 gram gemengde noten ( bijvoorbeeld cashew, wal, pecan,amandel, hazelnoten)
- een kleine halve theelepel Green Sweet Sweet Intense
- drie eetlepels kokosolie, gesmolten
- anderhalve eetlepel Fiberfin, of psyllium
- 130 gram zonnebloempitten
- twee eieren
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg een vel bakpapier klaar op je werkplek, samen met wat plastic huishoudfolie en de deegroller. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een stevige bal. Je kunt ook alles direct stevig door elkaar roeren met de pollepel en verder handmatig tot een bal kneden.Maal wel de zonnebloempitten tot een fijne massa. Stort de bal op het vel bakpier en druk dit goed plat. Bekleed met wat plastic huishoudfolie en rol met de deegroller tot een zo dun mogelijke plak. Hoe dunner de plak, hoe knapperiger de koekjes worden.
Je kunt het beste een koekjes uitsteker gebruiken. Dit kunnen alle gewenste vormpjes zijn. Steek uit de plak koekjes en verwijder de resten rondom de uitgestoken koekjes, maak daar opnieuw een plak van en steek opnieuw uit op een vel bakpapier koekjes uit. Schuif het vel voorzichtig op een bakplaat en bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 10-12 minuten, blijf goed controleren. Laat enige tijd goed afkoelen. Bewaar ze in een koekblik, voor meer knapperigheid.
Recept en fotografie: Monique van der Vloed