Appel kaneel crumble
Wat heb je nodig:
Voor de appel laag:
- 4 appels
- 1 eetlepel kokosmeel
- 1 eetlepel amandelmeel
- 25 gram gemengde noten
- ½ eetlepel Green Sweet Sweet kaneel
- 3 theelepels kaneel
- Snufje gemalen kardemom
Voor de crumble laag:
- 25 gram amandelmeel
- 25 gram havermout
- 1 eetlepel Sweet kaneel
- 1,5 eetlepel kokosolie
- 2 theelepels kaneel
- Snufje zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar.
Was de appels, snijd ze in 4 stukken en verwijder het klokhuis. Kies zelf of je de schil om de appel wilt laten of niet. Snijd ze vervolgens in blokjes.
Meng de appelblokjes in een kom met 1 eetlepel amandelmeel, 1 eetlepel kokosmeel, 25 gram grof gehakte gemengde noten, 3 theelepels kaneel, een snufje kardemom en een halve eetlepel Sweet kaneel. Mocht je het zoeter willen hebben voeg dan een eetlepel Sweet kaneel toe.
Doe het appelmengsel in de ovenbestendige schaal.
Meng in een andere kom 25 gram amandelmeel, 25 gram havermout, 2 theelepels kaneel, een snufje zout en een eetlepel Green Sweet Sweet kaneel door elkaar. Voeg hier 1,5 eetlepel kokosolie aan toe (niet gesmolten!) Meng dit alles met je handen door elkaar tot een kruimeldeeg.
Strooi dit kruimeldeeg nu uit over het appelmengsel.
Bak voor 30 minuten in het midden van de oven en genieten maar!
Dit is zowel warm als koud erg lekker.