Roomboter koekjes
Wat heb je nodig:
90 gram roomboter
1 groot ei
200 gram amandelmeel
rasp van ¼ citroen
15 gram Green Sweet Extra Sweet
snufje zout
amandelschaafsel
6 gehakte pistachenoten
voor de icing:
Zo maak je het:
Smelt de roomboter op zacht vuur. Klopt het ei los en kneed de helft van het ei met amandelmeel, citroenrasp, Green Sweet Extra Sweet, zout en de gesmolten boter door elkaar.
Het deeg is soepel en lijkt op amandelspijs. Proef of het zoet genoeg is en voeg anders nog wat extra sweet toe. Maak van het deeg twee strakke rollen wikkel ze in huishoudfolie en laat een uur opstijven in de koelkast, je kunt er dan gemakkelijk plakken van snijden.
Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd elke rol in 8 plakjes, leg ze op de bakplaat. Kneed zo nodig een beetje in model en steek er gaatjes uit als je een kransje wilt.
Bestrijk alle koekjes met de rest van het los geklopte ei. Versier met amandelschaafsel en gehakte pistachenootjes.
Bak 10-15 minuten in de oven of tot de roomboterkoekjes goudgeel kleuren. De warme koekjes zijn nog een beetje zacht, dus behandel ze voorzichtig. Laat helemaal afkoelen op een rooster, dan worden ze steviger.
Eet smakelijk!
TIPS:
Heb je een erg klein ei, dan is een lepel Griekse yoghurt erbij ook prima om te voorkomen dat de koekjes te droog uitpakken. Meng voor een icing: Green Sweet icing met een piepklein beetje water tot het de juiste dikte heeft en besmeer het koekje ermee, laat uitharden.
Het deeg kun je invriezen als een rolletje, snijd het in plakjes vlak voor het afbakken. Wel een minuutje langer afbakken.
Bron/foto: Koolhydraatarmrecept.nl