Mega makronen
Wat heb je nodig:
- 150 gram maïsmeel
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 10 druppels Green Sweet vloeibare stevia chocolade
- een mespuntje anijspoeder
- 2 bananen, fijn geprakt
- 100 gram pitloze blauwe druiven, fijn geprakt
- een kopje geweekte en uitgelekte goji bessen
- een kopje geweekte en uitgelekte moerbeien
- 125 ml heet water
Voor de garnering:
- 5 eetlepels Green Sweet Icing
- 2 eetlepels biologische magere cacaopoeder
- havermelk of andere plantaardige melkvervanging
- kokosrasp
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de makronen in een kom stevig door elkaar. Schep bergjes op de bakplaat, hou ruimte tussen de bergjes. Draai met de bolle kant van de lepel in het midden van ieder bergje een opening/gat. Bak de makronen in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Maak een stevig glazuur van de Green Sweet Icing, cacao en beetjes melk. Doop steeds een gedeelte van een makroon in het glazuur en bestrooi met de kokosrasp. Laat drogen.
Bron/foto: Monique van der Vloed