Appelroosjes
Wat heb je nodig:
- 1 pakje vegan bladerdeeg (plakken ontdooien),
- 1-2 appels (gewassen en in dunnen plakjes gesneden),
- Green Sweet Icing.
- Sap 1 citroen + kokend water.
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 220 graden, zet de cupcake houders alvast klaar. De citroensap + kokend water doe je in een diep bord.
Snijd de appel in 4 parten. Verwijder het klokhuis en schaaf dunnen plakken. Leg de plakken appel in het bord met citroen en water. Laat de schijfjes appel in ongeveer 10 minuten zacht worden.
De ontdooide bladerdeeg vellen snijd je door de helft. Plak de twee helften aan elkaar vast, zodat je een lange strook krijgt.
Leg de appelschijfjes op een stukje keukenpapier en dep ze goed droog.
De appelschijfjes leg je op het bladerdeeg, de appelschijfjes(met schil) komen iets boven het bladerdeeg uitgestoken. De appelschijfjes liggen voor de helft op elkaar.
Vouw het bladerdeeg van beneden naar boven dicht. Rol de bladerdeeg met appel nu op. Je ziet dat er nu een roosje ontstaat.
Zet jouw appelroosjes in een cupcake houder en zodra je ze allemaal afhebt, zet je ze in de voorverwarmde oven.
De appelroosjes staan ongeveer 20-25 minuten in de oven. Gaat het te snel? Leg dan wat zilverfolie over de appelroosjes. Zo voorkom je dat de appel gaat aanbranden.
Haal de appelroosjes uit de oven en laat afkoelen.
Strooi er wat Green Sweet Icingover.
Bron/foto: Manon de Wit