Appelbeignets
Wat heb je nodig:
Voor het beslag van 6 stuks
- 1 Elstar appel
- 40 g glutenvrij havermeel of rijstmeel
- 20 g kokosmeel
- 75 g kokosyoghurt of (lv) kwark
- 50 a 75 ml bruiswater
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 el Ceylon kaneel
- 1 el Green Sweet Erytrhitol
- Snufje zeezout
- Kokosolie om in te bakken
- Poedersuiker om te bestrooien, ik gebruikte de Icing van Green Sweet stevia
Zo maak je deze heerlijke appelbeignets:
- Schil de appel, doorboor de appel met een appelboor en snijd de appel in ringen van 1/2 cm a 1 cm dik.
- Bestrooi de appelringen met Ceylon kaneel. Ga ondertussen aan de slag met het maken van het beslag.
- Roer alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg de yoghurt/kwark toe en spel het beslag goed door elkaar.
- Verwarm de pan met wat kokosolie op het vuur, zodra de pan heet genoeg is kun je de appelringen één voor één in het beslag dopen aan beide kanten. Bak de appelringen aan beide kanten goudbruin. Leg ze vervolgens op het bakpapier.
- Het allerlekkerste zijn de gezonde glutenvrije appelbeignets wanneer je ze nog 10 minuten in de oven doet op 180 graden of nog 5 minuten bakt in de Airfryer op 160 graden.
- Serveer de glutenvrije Appelbeignets met wat (suikervrije) poedersuiker en geniet!