Chocolademousse
Wat heb je nodig:
- 5 eieren (5 eiwit, 4 eigeel)
- 200 gram chocolade (als je het volledig suikervrij wilt hebben gebruik je Greensweet stevia chocolade zoals ik deed)
- 7 gram stevia Greensweet Extra Sweet
- 6 druppeltjes vloeibare Greensweet vloeibare stevia Caramel
- koffielepel boter
Zo maak je het:
Scheid de eieren (dooier in 1 schaal (4x), eiwit in andere schaal (5x))
Voeg de Greensweet- stevia (poeder en vloeibaar) bij het eigeel en klop op totdat het eigeel wat witter ziet
Klop vervolgens het eiwit stijf
Smelt de chocolade au bain-marie
Als de chocolade bijna volledig gesmolten is voeg je een koffielepel boter toe
Voeg de chocolade bij het eigeel en meng
Spatel vervolgens het eiwit onder het mengsel
Doe de mousse in leuke kommetjes, dek ze af en laat nog paar uurtjes opstijven in de ijskast.