Walnut Warrior taart
Wat heb je nodig:
Springvorm 12 cm
Bodem:
▪ 4 dadels
▪ 50 gr amandelmeel
▪ 1 eetlepel pindakaas ( walnut warrior van thenutters.nl)
▪ paar walnoten in stukjes gehakt
Voor de kwarklaag:
▪ 300 gr magere kwark
▪ vanille aroma
▪ Green Sweet Extra Sweet ( naar smaak )
▪ 2,5 blaadjes gelatine
On top:
▪ handje vol pure chocolade
▪ paar walnoten in stukjes gehakt
▪ eetlepel pindakaas (Walnut Warrior )
Zo maak je het:
De dadels een paar uur laten weken in kokend water. En vervolgens fijnmalen in de keukenmachine.
Alle ingrediënten voor de bodem mengen tot er een deegbal ontstaat.
Goed aandrukken in de springvorm.
5 min bakken op 180 graden .
Goed laten afkoelen voordat je aan de volgende stap begint.
Gelatine een half uurtje laten weken in koud water.
Vanille aroma en Green Sweet Extra Sweet toevoegen aan de kwark
Een paar eetlepels van dit mengsel verwarmen in een steelpannetje en hierin de gelatine oplossen
Vervolgen in de springvorm gieten en een paar uur laten opstijven in de koelkast
Chocolade smelten in een pan of in de magnetron
Verdelen over het taartje en voor min 6 uur in de koelkast zetten
Als laatste wat Walnut Warrior en stukjes walnoot over het taartje verdelen
Geniet ervan !
Bron/foto: ontbijten.met.chantal ( via Instagram)
Eigen website: ontbijttaart.wordpress.com