Oliebollen
Wat heb je nodig:
( voor ongeveer 20/25 oliebollen)
- 450 gram boekweitmeel
- 50 gram kokosmeel
- 4 gram biologische droge gist
- 3 eetlepels Green Sweet Extra Sweet
- een heel klein snufje Keltisch zeezout
- 415 ml water
Voor rozijnenbollen: een kopje geweekte en uitgelekte rozijnen
Zo maak je het:
Doe de boekweit, kokosmeel, gist, Green Sweet Extra Sweet en het water in een kom en roer stevig door. Als de massa wat te droog en te los korrelig blijft, meer water toevoegen maar maak het niet te nat. Het moet een stevig beslag blijven. Voeg het zout toe en roer door., Dek de kom af met een droge doek en laat het beslag een uurtje rijzen. Als je rozijnenbollen wilt maken, voeg de rozijnen na de rijs tijd toe.
Laat ongeveer 400 gram kokosolie smelten in de pan. Er moet een behoorlijk laagje ontstaan zodra de kokosolie is gesmolten zodat de bollen goed zijn ondergedompeld. Zodra de olie op temperatuur is ( als het wat begint te borrelen) met een grote lepel steeds wat beslag in de olie laten glijden en de oliebol laten bakken. Beweeg de oliebol met een spaanlepel zodat de oliebol aan alle zijden mooi goudbruin worden. Schep de oliebol uit de pan en laat uitlekken in het vergiet.
Bron/foto: Monique van der Vloed