Choco-o-holic bollen
Dit heb je nodig:
Voor de bollen:
- een banaan, gepureerd ( voor koolhydraat-arm: een vers ei, los geklopt, maar dan is het niet meer vegan)
- 2 flinke eetlepels Green Sweet Extra Sweet
- 10 druppels Green Sweet vloeibare stevia chocolade ( optioneel, maakt het wel lekkerder)
- 425 gram havermout meel ( havermout in de blender tot meel vermalen
- 1 koffiekopje cacao nibs ( optioneel, maakt het lekkerder)*
- 1 theelepel ceylon kaneelpoeder
- 75 gram biologische magere cacaopoeder
- warm water
(* je kunt ook geweekte rozijnen gebruiken, of maal cacaobonen kort fijn in de blender)
Voor de topping:
- 75 gram biologische magere cacaopoeder
- warm water
- 15 druppels Green Sweet vloeibare stevia chocoladeof een eetlepel Green Sweet Extra Sweet
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de bollen in een kom stevig door elkaar, voeg hieraan steeds beetjes water water toe toe de massa smeuïg wordt, maar hou de massa nog wel schep baar. Draai met bevochtigde handen bollen uit de massa en leg op de bakplaat. Bak de bollen in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat de bollen afkoelen, en snij ze door midden.
Roer de vloeibare stevia door de cacao, voeg steeds beetjes water toe tot er een stevig glazuur ontstaat.
Besmeer de onderste gedeelten van de bollen met het glazuur en druk de bovenste helft er voorzichtig op. Besmeer de bovenste gedeelten met glazuur en laat drogen.
Bron/foto's: Monique van der Vloed