Bananenbollen voor de feestdagen
Om de grote groep veganisten ook te laten genieten van een heerlijke bol op oudejaarsdag (of daarvoor, of daarna) bedacht ik deze verrukkelijke bananen bol. De bol bevat geen suiker, dierlijke toevoegingen, en wordt gebakken in de oven, wat het geen vette hap maakt. Bovendien enorm makkelijk om te maken!
Dit heb je nodig:
- 3 grote halfrijpe bananen
- 2 eetlepels wijnsteenbakpoeder
- 2 eetlepels Green Sweet Extra Sweet
- 100 gram lijnzaad, heel
- 100 gram kokosmeel
- een kopje geweekte rozijnen, goed uitgelekt
Om te garneren:
Zo maak je deze bollen:
Verwarm de oven voor op 185 graden, en bekleed een bakplaat met bakpapier. Pureer in de keukenmachine de bananen, lijnzaad en Green Sweet Extra Sweet tot een gladde massa.
Maal de de kokosmeel en bakpoeder erdoor. Draai met de hand mooie ronde ballen van drie kwart van het deeg, roer door de rest de rozijnen. Maak van dit deeg ook stevige ronde ballen en leg deze goed uit elkaar op de bakplaat.
Bak de bollen in het midden van de oven gaar in ongeveer 15/20 minuten, blijf tussentijds controleren. Bestrooi met Green Sweet Icing .
Bron/foto's: Monique van der Vloed