Aifryer popcorn
Belangrijk is dat je speciale pof maïs gebruikt. Deze kun je kopen in de biowinkel, daar is de maïs 100% GMO vrij. Pofmaïs kun je ook in de supermarkt kopen, maar deze zijn niet GMO vrij.
Dit heb je nodig:
- 200 gram biologische pof maïs
- een flinke eetlepel avocado olie of kokosolie
- indien je zoete popcorn wenst: een eetlepel Green Sweet Extra Sweet
- indien je zoute popcorn wenst: 1 theelepeltje Keltisch zeezout
Zo maak je het:
Doe de olie in een vuurvast kommetje en zet in de liftbak. Zet de fryer op 200 graden en 2 minuten. Pas op: de olie is heet! Doe de maïs in een kom en giet de olie er overheen, hussel. Bekleed de liftbak met een vel bakpapier, Let op: bekleed enkel de bodem! Als je de hele baklift gaat bekleden poppen de maïskorrels niet goed open. Lukt het nu helemaal niet, laat het bakpapier dan achterwege. Stort de maïs in de lift bak en stel de fryer in op 200 graden, en 10 minuten. Blijf erbij, je moet de maïs horen ploppen. Maak je niet ongerust: de maïs popt open maar raakt zelden tot niet het verwarmingselement. Kijk steeds om de 4/5 minuten en haal de popcorn eruit. Ga zo verder tot alle maïs is veranderd in popcorn.Wil je zoete popcorn? Bestrooi de popcorn dan met stevia. Als je zoute popcorn wenst, doe hetzelfde maar dan met Keltisch zeezout! Smullen maar!
Bron/foto: Monique van der Vloed