Turks brood
Benodigdheden (voor twee Turkse broden)
Voor het deeg:
450 gram boekweitmeel of speltbloem
245 gram lauw water
10 gram zonnebloemolie (of een andere neutrale olie)
7 gram droge gist
9 gram zout
5 gram Green Sweet Extra Sweet of 1 eetlepel honing
Om te bestrijken:
2 eetlepels yoghurt
sesam- en/of nigellazaad
Meng de bloem met de gist, stevia en het lauwe water. Roer even goed door en voeg daarna ook de olie en het zout toe. Kneed dit in 10 minuten tot een zacht en soepel deeg.
Vorm een bol van het deeg en leg deze in een licht met olie ingevette kom: draai de bol even rond zodat al het deeg met wat olie bedekt is.
Dek de kom af ik gebruik zelf plastic folie en laat het anderhalf uur rijzen
Daarna scheur je de bol in tweeën en maak je er 2 platte plakken van bestrijk ze met de yoghurt en bestrooi met sesamzaad
230 graden in de oven voor 10 minuten en klaar