Speculaas muffins
Wat heb je nodig?
- 50 g Erythritol
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 60 ml halfvolle melk/ plantaardige melk
- 125 g plantaardige boter op kamertemperatuur
- 4 eieren M
- 1 tl vanille extract
- 1 tl speculaas kruiden
- handje kruidnoten
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180°C Boven- en onderwarmte
- Klop de boter samen met de suiker romig. Voeg vervolgens de melk, eieren, extract en kruiden toe en mix tot een luchtig beslag.
- Zeef de bakmeel en spatel deze voorzichtig door het beslag. Zodat het beslag nog goed luchtig blijft.
- Rol de kruidnoten door een beetje bloem en spatel deze ook voorzichtig door het beslag.
- Verdeel het beslag over 12 muffin bakvormpjes en bak de muffins goudbruin en gaar in ongeveer 14 minuten.
- Steek een sateprikker in de muffins om te zien of ze gaar zijn. Als de prikker er droog uitkomt is hij klaar!