• Lorem ipsum

Foto-18-12-18-12-01-43-900x600.jpg

Wat heb je nodig:

Voor één taart a 8 personen

Voor de cranberry coulis:

  • 1 sinaasappel
  • 250 g verse cranberry’s
  • 150 ml water
  • 100 g Green Sweet Erythritol
  • 1 kaneelstokje

Voor de bodem:

Voor de cheesecake laag:

Zo maak je deze heerlijke cheesecake:

Cranberry coulis:

  1. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit.
  2. Doe de cranberry’s samen met de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, het water, het zoetmiddel en het kaneelstokje in een pannetje.
  3. Zet het pannetje op het vuur en laat de cranberry’s zachtjes koken. Roer ondertussen regelmatig.
  4. Des te langer de cranberry’s koken des te meer water er zal verdampen. Zodra alle cranberry’s slap zijn, is de saus klaar.
  5. Proef even of jouw coulis op smaak is en laat het afkoelen en ga ondertussen aan de slag met de cheesecake.

Voor de cheesecake:

  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met kokosolie. Verwarm de oven voor op 160 graden. 
  2. Maak de ingrediënten voor de bodem fijn met een keukenmachine totdat er een stevige deegbal ontstaat. 
  3. Druk de deegbal uit op de bodem van de springvorm, gebruik hiervoor eventueel de bolle kant van een koude lepel. 
  4. Mix de ingrediënten voor de cheesecake vulling goed door elkaar zodat er geen klontjes meer te zien zijn. 
  5. Proef even of jouw beslag op smaak is, zo niet voeg dan eventueel wat extra zoetmiddel toe. 
  6. Schenk het beslag in de springvorm en schuif deze de oven in voor zo’n 60 minuten. Vergeet niet om een (oven)schaaltje op de bodem van de oven te zetten met een laagje water. Dit zorgt ervoor dat de cheesecake uiteindelijk niet zal scheuren. 
  7. Zet na 60 minuten de oven uit en laat de cheesecake afkoelen met de deur van de oven op een kier voor zo’n 60 minuten.  
  8. Schuif de cheesecake de koelkast in voor zo’n twee uur zodat de vulling goed op kan stijven. Ik laat de cheesecake vaak een nachtje in de koelkast staan.
  9. Verspreid de coulis over de cheesecake zodra de coulis is afgekoeld en de cheesecake stijf genoeg is.

Bron/foto: Marike van Oh my pie