• Lorem ipsum

speculaasgalettemetappel-683x1024.jpg

 

Wat heb je nodig:

Bodem:

Vulling:

  • 3 appels (600 gram in blokjes gesneden),
  • 1 theelepel speculaaskruiden,
  • 1 theelepel kaneel,
  • sap van een ½ citroen,
  • 2 el havermout,
  • 10-12 el perenmoes*,
  • ½ el amandelmelk en wat amandelschaafsel.

*Perenmoes: 700 gram peren (geschild en in blokjes gesneden), 2 nectarines (geschild en ontpit). Alles in een steelpannetje met een scheutje water. Aan de kook brengen. Wanneer het zacht is overtollig vocht afgieten en pureren. Je houdt perenmoes over!

Zo maak je het:

Stap 1 Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2 Doe de Green Sweet Brown, speltbloem, speculaaskruiden en zout in een ruime en kom en meng goed door elkaar.

Stap 3 Pak de wajang boter en snijd in kleine stukjes. Voeg deze toe aan het meel samen met het gebroken lijnzaad papje en de Greensweet vloeibare stevia vanille. Kneed met je handen een deegbal.

Stap 4 Wikkel de deegbal in huishoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.

Stap 5 Ga intussen aan de slag met jouw appelmengsel. Was de appels en snijd deze in 4 parten. Verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Voeg de speculaaskruiden en kaneel over de appel en hussel goed door elkaar. Meng 10-12 el perenmoes door de appelmengsel.

Wil je er ook nog noten toevoegen? Doe dit nu dan.

Stap 6 Pak jouw deegbal uit de koelkast en druk op de bakplaat tot een ruime cirkel. Jouw deeg mag 1 á 2 cm dik zijn. In het midden leg je jouw appelmengsel neer. Zorg dat je nog voldoende ruimte overhoudt, om het deeg naar binnen te vouwen.

Stap 7 Smeer de randen in met wat amandelmelk en strooi wat amandelschaafsel er over. Schuif jouw taart in de oven en na ongeveer 25-30 minuten is jouw taart klaar.

Stap 8 Laat de taart zeker 20 minuten afkoelen. Wanneer je de taart volledig laat afkoelen en in de koelkast bewaart, is jouw bodem lekker stevig.

 

Bron/foto: Manon van Vegan Flavours