Pepernoot muffins
Wat heb je nodig: 6 muffin vormpjes
Wat heb je nodig voor 6 muffins:
- 100 gram havermeel ( havermout in je keukenmachine fijnmaken )
- 100 gram amandelmeel
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
- 1,5 el Speculaaskruiden
- 2 el Greensweet Sweet Vanille
- 60 gram Greensweet Brown
- 50 gram Spelt kruidnoten
- 2 el Greensweet Syrup Gold
- 2 eieren
- 100 ml amandelmelk
Zo maak je deze heerlijke muffins:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng het meel, bakpoeder, speculaaskruiden en zoetstoffen door elkaar.
- Roer de eieren, de amandelmelk en als laatste de Syrup Gold erdoor.
- Breek de kruidnoten in stukjes en spatel ze door het deeg.
- Verdeel over de 6 muffin vormpjes (ik drukte er nog een paar pepernoten bovenin) en zet 20 á 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- De muffins zijn gaar als je er een saté prikker insteekt en deze er weer droog uitkomt.
- Laat de muffins goed afkoelen.
- Ik heb de muffins in zilverpapier gewikkeld en buiten de koelkast bewaard. Zo blijven ze crunchy van buiten en smeuïg van binnen.
Bron/foto: Mirel ( via instagram Mirel's food & Lifestyle)