Gezonde kipkebab
Wat heb je nodig 2 personen:
-3 kipfilet, in hapklare plakjes gesneden
-1 rode ui
-3 el olijfolie
-4 knoflookhandschoenen
-sap van 1 1/2 citroen
-rasp van 1 citroen
-kruiden: 1 1/2 el komijn, 1 tl kurkuma, 2 el paprikapoeder, 1 el gemalen koriander, 1 tl kaneel, 1 tl cayennepeper, 1 el gemalen kardemom, peper en zout naar smaak
Garneer:
Verse koriander, gesneden radijs, granaatappelpitjes
Zo maak je dit recept:
Snijd de kip in plakjes, snijd de rode ui en knoflook. Voeg toe aan een grote kom en voeg alle andere ingrediënten toe, behalve de garnering ingrediënten. Laat de kip minimaal 1 uur in de koelkast marineren, ideaal om dit een dag van tevoren te doen. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Voeg de gemarineerde kip en uien toe aan een ovenschaal en bak ze in 30 minuten gaar. Serveer met (glutenvrije) pitabroodjes.
Genieten!