Koolhydraatarme scones
Lekker genieten van deze koolhydraatarme, suikervrije scones samen met een suikervrije compote die gezoet is met Greensweet Erythritol en Gelei Kristal.
Wat heb je nodig:
- 250 gram amandelmeel
- 45 gram Greensweet Erythitol
- 50 gram boter
- 60 ml (plantaardige) melk
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl baksoda + een klein scheutje citroensap
- 2 eieren
- snuf zout
- 1 x recept Aardbei Rabarber Compote
Zo maak je deze lekkernij:
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Meng het meel, zoet, bakpoeder in de mixer of keukenmachine
- Snijd de boter in stukjes, meng baksoda met een klein beetje zuur, tot het opgelost is
- Voeg alle overige ingrediënten toe aan de mixer en meng alles goed door tot je een mooi beslag krijgt
- Vet je muffinvorm in met een beetje boter en olie
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes tot circa 2 cm onder de rand (je haalt er 6 tot 8 uit dit recept)
- Bak in de oven voor circa 25 minuten gaar
- Serveer met clotted cream of mascarpone slagroom en de rabarber/ aardbei compote.