Schwarzwalder kirsch taart
- 160 gram amandelmeel
- 4 eieren
- 100 gram monchou
- 100 gram ongezouten roomboter
- 70 gram Green Sweet Erythritol
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl vanille aroma
- snufje zout
- 3 el cacao poeder
Voor de vulling:
- 250 gram mascarpone
- 150 ml slagroom
- 1-2 el Green Sweet Sweet naar eigen smaak
- 1 pot kersen
- eventueel kirsch naar smaak toevoegen
- 9 gram Green Sweet Gelei Kristal
Voor de versiering:
- Chocolade puur
- Chocolade melk
Zo maak je deze koolhydraatarme schwarzwalder kirsch taart:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de roomboter, monchou, vanille en greensweet erythritol tot een glad mengsel.
Mix de eieren er een voor een bij. Meng in een aparte bak de amandelmeel, bakpoeder, zout en cacaopoeder. Voeg dit toe aan het boter/monchou mengsel en mix dit tot een glad beslag.
Voeg eventueel extra cacao of erythritol toe naar smaak.
Bak de cake in een ronde vorm van 20 cm doorsnede in circa 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Controleer of de cake droog is door met een prikker in het deeg te prikken. Komt deze er droog uit dan is de cake goed, is deze nog vochtig, dan nog wat langer in de oven
Haal de cake uit de vorm en laat deze afkoelen. Snijdt de cake in 3 gelijke plakken.
Laat de kersen uitlekken en kook het vocht totdat het een stroop wordt. Voeg er eventueel kirsch naar smaak aan toe. Je kunt het sap ook binden met een paar theelepels arrowroot poeder ( maak eerst een papje van het poeder met een klein beetje water en voeg toe aan mengsel) of gebruik 9 gram Greensweet Gelei Kristal. Hier voeg je dan de kersen aan toe zodat je als het ware een soort taartvulling krijgt.
Roer de mascarpone los met een lepel, maar niet te lang dan wordt het te dun. Klop de slagroom stijf met Greensweet Sweet. Meng de mascarpone met de slagroom.
Bouw de taart als volgt op:
Sprenkel de kersensiroop over de 1e cake laag en strooi een deel van de kersen erover. Smeer de dikke laag mascarpone/slagroom mengsel over de kersen.
Leg de 2e plak cake erop en wederom een laag kersen en mascarpone/slagroom. Hou een paar kersen apart voor de laatste versiering bovenop de taart.
Dek af met de laatste plak cake. Smeer de bovenkant af met de mascarpone/slagroom en maar mooie toefjes als versiering.
Rasp de chocolade repen met een kaasschaaf en mens melk rasp en pure rasp door elkaar. Strooi het schaafsel over de bovenkant en als laatste de kersen erop
Bron/foto: de koolhydraatarme keuken